lördag 30 mars 2013

söndag 24 mars 2013

Lördagsloppis


Loppis besök på lördagsförmiddagen. Köpte en kamera av en herre som hade en kamerasamling på 600 kameror. Min samling på lite över 20 stycken, känns fjuttig i jämförelse. Utökade även min porslin samlingen med en Gröna Anna kopp, fatet hade jag sedan tidigare.

torsdag 21 mars 2013

Jag blundar och låtsats att det är sommar


Både gårdagen och dagens förmiddagar har spenderas i ett växthus. Orsaken är att vi har karaktärsvecka i skolan, som betyder att jag har foto hela veckan. Vad har det med växthus? tänker ni säkert nu. Jo, uppgiften vi har är att göra ett bildreportage om ett yrke. Så jag är hos handelsträdgården i byn, Hidingebros Handelsträgård. I växthuset är det trettio grader och massor av blommor, jag njuter och låtsats att det är sommar. Fina bilder blev det också, är ett fantastiskt ljus där inne. :)


måndag 18 mars 2013

Färger är naturens leende


Tog ett djupdyk ner i mina fotomappar och fann några oredigerade bilder, som jag tog i höstas med lång slutartid. En vända i photoshop och resultatet blev så här. Tyckte det blev riktigt snyggt.

Annars, har jag nu avslutat min praktik på fotoateljén Vá fint foto. Har varit tre lärorika och roliga veckor. Tack!

lördag 16 mars 2013

Fredrika och hundar

En av fotograferingarna jag gjorde till mitt projektarbete. Fotograferat i november på Fredrika och hennes tre hundar. Alltså, Bullterrier måste vara den coolaste hundrasen! Stört frän!

måndag 11 mars 2013

Crescent Topper

Min lillebror, han är inte riktigt som alla andra. För när han väljer moped, så väljer han ingen plastig scooter eller någon fejkad cross-moped. Nej, för han väljer en riktig gammal fin moped. Nu har han köpt sin dröm moped - en Crescent Topper från 60-talet.
Alltså, vist är mopeden fin!? 

söndag 10 mars 2013

Winds of change




Kamera: Nikon FG 
Film: Fujifilm superia X-tra 400


Förändringens vind har blåst över bloggen, välbehövligt! Tryck F5, om ni inte ser.
Jag är nöjd, vad tycker ni?

Föresten, jag har skapat mig en portfolio/hemsida. Känns proffsigt.

torsdag 7 mars 2013

En pudelkille

Kamera: Canon EOS 450D
Objektiv: Tamron 28-75 f/2,8

onsdag 6 mars 2013

Klara och hennes hundar

I januari fotograferade jag Klara och hennes hundar, i samband med att jag fotograferade bilder till mitt projektarbete.  

måndag 4 mars 2013

Färgglada ballonger

Kamera: Nikon FG 
Film: Fujifilm superia X-tra 400


Ungefär den kallaste veckan på hela året brukar det vara Hindersmässan i stan. Här är två bilder från årets marknad.

Idag, ungefär en och en halv månad efter marknaden skiner solen och det är plusgrader ute. Själv är jag ledig och jag funderar på om jag inte ska gå ut istället för att sitta här framför datorn. 

söndag 3 mars 2013

Februari - instagram

Jag började februari med att fika. Först hos Farmor och Farfar och sedan på Erikshjälpen.
Jag har fyndat fint porslin från Rörstrand.
Det har varit gråt och trist, men då är det tur att man har en Mille som gör en glad.
Jag har ätit semlor såklart.
Så här ser det ofta ut när jag går hemifrån, med en Mille som står och tittar efter en i köksfönstret. I badrumsfönstret ovan sitter oftast någon katt, här Pipas.
Jag har köpt tre flora-böcker, varav två var på tyska. Men jag köpte dem pågrund av de fina bilderna. Fint att riva ut en sida och sätta i en ram.

Jag hittade den här fina klänningen på Bra och Begagnat. Fingrade lite på den innan jag bestämde mig för att den fick följa med mig hem. Antagligen kommer jag att bära den på studenten.
Gullig katt.
Jag har laddat min Agfa super silette-lk med film, första gången jag fotar med den. Har ärvt kameran efter min farfars far. Känns fint att få fotografera med samma kamera som han en gång har fotograferat med. Att få se dagens liv genom en kamera som även fångade livet och ögonblick från blandannat 60-talet.