torsdag 4 oktober 2012

Älgsafari

Förra helgen berättade morfar för mig att han hade sätt älgar på ängarna. Ängarna är ett ställe här hemma där det bara finns gärden och lite skog. Självklart ville jag också titta på älgar. Så vi tog traktorn ner ditt för att titta om den finns några. Det lustiga är att när vi gick till traktorn så står det tre älgar på gärdet bredvid. Kul sammanträffande!


En liten familj med mamma, pappa och ett barn.

Efter att älgarna hade försvunnit tillbaka så tog vi traktorn och åkte ner. Hoppsig färd och en lite för lång slutartid så blev det en sån här rolig bild.

 Det tog inte lång tid först vi såg en ensam älg.

Älgen la sig ner på marken och blängde på oss.  Efter att vi hade tittat på den en lång stund så börja vi sakta åka närmare. Men då försvann den in i skogen. Vi åkte längst skogskanten då vi plötsligt fick syn på den igen.

Cirka femton meter från älgen befann vi oss, men älgen bryde sig inte om oss. Vi befann oss ju i en traktor och en traktor är inte farlig!

Så himla fint djur!
En lång titt blev det innan älgen vände rumpan mot oss och gick tillbaka in i skogen. Vi tuffade hemmåt, nöjda över en lyckad älgsafari.
 

4 kommentarer :

  1. Wow, älgar är verkligen vackra djur, har bara sett vilda älgar en gång från bilen för längesen i mörkret. Vill verkligen se det djuret fler gånger och fota :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det var kul med älgarna! Hälsn, moster S.

    SvaraRadera
  3. Ståtliga djur. Häftigt att åka på älgsafari med Morfar.

    SvaraRadera