tisdag 16 juli 2013

Iron Maiden - Friends Arena


Iron Maiden spelade på Friends Arena i lördags, och såklart var jag där! En fantastisk konsert, mäktig som fan! Speciellt i låten Fear of the dark, då alla sjöng med. Tänk dig ett fullsatt Friends arena, 56 000 människor som sjunger. Det mina vänner, det är kärlek.

Något som inte är lika fantastiskt är ljudet i vår nya nationalarena. Det är förskräckligt dåligt! Det ekar, så det blir ett buller som ibland gjorde det svårt att utskilda vad de sjöng och spela. Speciellt för första förbandet Voodoo Six. Då jag inte har lyssnat på de, så blev det extra svårt att höra vad de sjöng genom bullret. Jag orkade helt enkelt inte lyssna, utan tryckte öronpropparna långt in i öronen. Inte så kul.

Andra förbandet är ett av mina favorit band och detta var tredje gången jag såg dem. Jag pratar såklart om Sabaton. De bjuder som vanligt på en fantastisk konsert och mycket glädje. Fantastisk allsång i En livstid i krig. Det var så jag ångrade att jag inte hade ståplats långt fram vid scen. Ville hoppa och sjunga högt. Men sittplats är faktiskt väldigt skönt, fast jag ändå stod upp ungefär hela Maidens spelning. Skönt att inte behöva knuffas bland mängder av människor och att faktiskt kunna se vad som händer på scen.

Avslutningsvis; Iron Maiden är fantastiska men Friends Arena måste göra något åt ljudet.

1 kommentar :

  1. Verkar bäst med sittplats tycker jag. Synd med ljudet. Hälsn moster.

    SvaraRadera