måndag 18 november 2013

Svensktoppsjury.

För en vecka sedan fick jag ett brev från Sveriges radio. Något fundersam och nyfiken öppnade jag kuvertet, och läste meningen Du är utvald att delta i P4:s Svensktoppsjury! Jag blev överraskad. Jag har aldrig lyssnat på svensktoppen. Bara hos Mormor och Morfar, för där går radion ständigt, alltid på P4. Min morfar är lite av en Svensktoppsproffs, och han blev avundsjuk på mig när jag berättade att jag är med i juryn. Han har nämligen lyssnat på svensktoppen sedan 60-talet, men aldrig fått någon inbjudan.

Jag lyssnade iallafall på Svensktoppen igår, och nu är jag djupt fundersam på vilka tre låtar jag ska rösta på. Funderar på att lägga en röst på Avicii´s Wake me up. Det gör ont i min rocksjäl, men efter att ha hört den låten hundrafemtioelva gånger, så börjar faktiskt den bli bra. Det är brist på rocklåtar i Svensktoppen. Strövtåg i hembygden med Mando Diao, ska iallafall få en röst. Den är fin!

4 kommentarer :

 1. Kul uppdrag. Jag håller med dig om "Strövtåg i hembygden" med Mando Diao

  SvaraRadera
 2. Fina höstbilder! Jag var också med i Svensktoppsjuryn när jag var i din ålder! Kommer inte alls ihåg vad det var för låtar då, Vikingarna kanske eller Kicki Danielsson. Om Europe var med så röstade jag nog på dem!

  SvaraRadera
 3. Svensktoppen slutade vara "svensktoppen" för flera år sedan.

  SvaraRadera
 4. Hade ingen aning om att svensktoppen finns fortfarande. Inget jag lyssnat på den senaste 20 åren
  Jag var på sångövning i Nikolai i dag, ingen svensktopp precis.
  Anita F

  SvaraRadera