onsdag 2 juli 2014

London - Analogt pt 2 - St George´s day.

Analogt-London_14w-30
Den 26 April var det St George´s Day. Tillsammans med Anna och Michelle åkte jag till Trafalgar Square, där det firades.

Analogt-London_14w-31

Ärligt talat vet jag inte riktigt vad de firade. St Goerge (eller Sankt Göran som han heter på Svenska) är ett gammalt helgon som ska enligt en myt dödat en drake. Jag googlade lite om dagen nu och läste att den här dagen även är Englands inofficiella nationaldag.

Analogt-London_14w-32

Mitt på torget stod för dagen en staty av en drake och en gaffel (?). Jag förstår inte riktigt vad gaffeln har med saken att göra. Dödade George draken med en gaffel, eller symbolerar gaffeln bara att man ska äta mycket mat för att fira? Många matstånd fanns det iallafall liksom musikunderhållning och olika lekar för barn.

Analogt-London_14w-33

Efter att ha spenderat en stund på torget, tittat på människor och tittat på några tavlor på National Gallery som ligger längst upp på torget, började vi att leta efter ett ställe att fika på. Vi var sugna på att testa Afternoon tea!

Analogt-London_14w-34

Efter att ha irrat omkring längst gator hamnade vi på Potisserie Valerie, som är en cafékedja. Vi beställde in Afternoon tea!

Analogt-London_14w-35

Alltså, det var så GOTT!! Te, scones, marmelad, två sorters sylt och clotted cream (grädde som var till konsistensen som smör). Dör matdöden.
 

2 kommentarer :

  1. Va gott det låter med Afternoon tea! Kanske inte så nyttigt men vad gör det! Hälsningar moster S.

    SvaraRadera