söndag 28 september 2014

Prag - Dag IVi kom fram till Prag vid niotiden på morgonen. Efter att ha lämnat väskorna på vandrarhemmet gick vi ut för att äta frukost. Inte långt från vandrarhemmet hittade vi ett ställe som hette Baheterie Boulevard, där vi slog oss ner, Jag åt någon sorts yoghurt-historia, choklad croissant och en latte. Det var gott.
Efter mat i magen begav vi oss ut på Prags gator för att se oss omkring.Vi bodde i utkanten av Gamla stan, så vi gick ditt.Det fanns många fina gamla hus.I ett skyltfönster till en leksaksbutik fann jag Mullvaden! En tjeckisk tecknad filmfigur. För mig är Mullvaden en påminnelse av barndomen, då jag tittade på filmerna hos min Mormor och Morfar. Tyvärr är inte Mullvaden känd här i Sverige.
Vid gamla stans torg stod de massor av människor och tittade upp mot det Astrologiska klocktornet. De väntade på att klockan skulle slå hel timme så att klockspelet skulle visa sig.
Jag tittade mer på folk, fotograferade än att titta på klockan. Den var rätt ointressant.

Det var mycket folk runt Gamla stans torg.Några blåste såpbubblor.

Andra tittade på.

Vi mötte några andra klasskamrater.

Vi lämnade torget för att titta på floden.

Så fint.Sedan gick vi tillbaka till Gamla stan igen, åt och gick tillbaka till vandrarhemmet.

På kvällen gick vi en guidat tur där guiden berättade spökhistorier om staden.Vi fick åka lite båt.Tittade på stan från flodens perspektiv.Karlsbron

Efter båtturen vandrade vi över Karlsbron.

Efter den guidade turen gick vi några stycken och åt Indiskt. Det var gott men väldigt starkt.

Sen sprang vi hem genom regnet, och första dagen i Prag var slut.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar