lördag 16 april 2016

Sydafrika dag 1

Sydafrika day 1

För fyra veckor sedan satte jag mig på ett flyg tillsammans med dessa två, Sofia och Marie. Vi skulle till Sydafrika för att hälsa på tre kompisar och semestra i två veckor! Alltså så himla fantastiskt! Vilken resa vi hade!

Vi landade i Johannesburg på söndagseftermiddagen, hämtade ut vår hyrbil och begav oss ut i vänstertrafiken. Som gick väldigt bra! Bilresan var dock inte så lång, utan bara till vårt hotell. Efter ett dopp i poolen (som var väldigt kall) och lite mat i magen så gick vi och la oss. Väldigt trötta efter den långa resan.


Sydafrika day 1

Dagen efter vaknade vi upp pigga och peppade på vår första dag i Sydafrika! Vädret var mycket fint, väldigt behagligt i Johannesburg. Men lite knäppt kändes det med värme, efter en lång vinter i Sverige är det ju nästan så en glömmer bort.

Sydafrika day 1

Hotellområdet var väldigt mysigt och värt att ta några bilder på innan det var dags för frukost

Sydafrika day 1

Sydafrika day 1 
Sydafrika day 1

Så himla härligt att kunna gå barfota!

Sydafrika day 1

Sydafrika day 1

Efter frukosten packade vi in vår packning i bilen och begav oss mot Nelspruit. Det gick, precis som förra dagen väldigt bra att köra på vänstersida. Må att det var lite konstigt att växla med vänsterhand. Motorvägen som ledde ut från Johannesburg var bred och fin, och utsikten blev allt finare då vi körde över berg. Åh:ade och skrek att det var så fint, hade jag inte kört bilen så hade jag tagit några bilder för att visa er. 


Sydafrika day 1

Efter lite mer än tre timmar körde vi in på Phumelela bible college där Klara, Rebecka och Anna bodde! Dem går också på Mullsjö men i global-klassen, som innebär att de är ute på tre månaders volontärarbete i Afrika. Men dessa två veckor hade de semester och därav att vi kom och hälsade på!

Sydafrika day 1

Efter kramar och "shit vad knäppt att vara här" så fick vi en rundvandring av området

Sydafrika day 1
Sydafrika day 1
Sydafrika day 1 
Alltså väldigt fint!

Sydafrika day 1
Sydafrika day 1
Sydafrika day 1

Vi blev bjudna på mat och samtalade om allt som hade hänt i våra liv sen vi sågs sist i januari. Efter det knölade vi in deras packning i vår familjebil och åkte till Hazyview. En liten stad precis vid Kruger parken, som är en stor nationalpark med massor av djur. Så väll vid hotellet kröp vi ner i våra sängar tidigt, för nästkommande dag skulle vi upp innan gryningen för att åka på safari!

1 kommentar :

  1. Vilka fina bilder och vilket äventyr ni varit på. Var lite orolig när ni skulle åka så långt. Tufft att köra på vänster sida men vi som är "gamla" har ju fått lära om och det gick ju bra det med.
    Hoppas på fler fina bilder, kanske från safariparken.

    Anita F

    SvaraRadera