onsdag 22 januari 2014

Förändringens tid


Nyårsafton för ett år sedan, vi skålade in att 2013 började. Ett nytt år som jag hade så mycket förhoppningar om. 2013 skulle vara förändringens år hade jag bestämt. För jag slutade gymnasiet, jag sprang ut ur skolan med en känsla av frihet. Men också en rädsla över vad som händer nu? Hela livet tills nu hade haft en bestämd väg att gå. Nu var det dags för mig att bestämma helt själv över vad jag ville göra.


Jag hade spenderat våren med arbetsprover och ansökningar till skolor. Ville fortsätta studera fotografi. Jag paniksökte även några andra utbildningar, ifall att. Men det jag mest av alt ville var att få en förändring. Komma härifrån, se mig omkring och träffa nya människor. Men när hösten kom, var jag kvar här. Ingen skola ville ha mig, och ingen arbetsgivare heller för den delen. Jag försökte hela hösten. Plöjt platsbanken och sökt varje jobb jag har hittat med personliga brev som talar om hur bra jag är. Svaren jag har fått har dock bekräftat motsatsen. Så när vintern kom var jag så trött på allt. Motivationen saknades och min vardag handlade mest om att göra ingenting.


När nästa nyårsafton kom, skålade jag in att 2014 inte ska bli lika grå som 2013. Det är 2014 som ska bli mitt år! Därför ska jag möta våren i London. Om knappt en månad åker jag ditt för att stanna där i tio veckor. Jag ska studera engelska, eftersom min engelska är så himla dålig och jag är livrädd inför att behöva använda den. Det är kommer bli så kul, för förändringens tid är här!

4 kommentarer :

 1. Tråkigt att du inte fått något napp på dina ansökningar. Rätt tänkt och bra att du då satsar på en alternativ väg framåt. Good luck!

  SvaraRadera
 2. Kul för dig att komma till London och jag hoppas det går bra för dig.
  Jag skulle också behöva plugga lite engelska, har alltid varit dålig på språk, inkl svenska.
  Matte har varit lättare att lära.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Glömde skriva vem det var som skrev.
  Anita F

  SvaraRadera
 4. Hallo! Jättekul att du ska åka dit, till LONDON! Vi hoppas att 2014 blir ett bra år. Du har ändrat utseende på bloggen också, "Wind of Change" skulle Scorpions ha sagt! // Susanne H

  SvaraRadera