söndag 10 juli 2016

Skärtorsdag i Sydafrika

Sydafrika dag 4

Dag fyra i Sydafrika var skärtorsdag och vi skulle bada! Vi åkte till Mac Mac Pools. Som är en bäck där det kristallklara vattnet rinner genom olika "natur pooler".

Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4

Så här slog vi oss ner för några timmar i solen

Sydafrika dag 4

Vattnet var verkligen kristallklart och inte speciellt varmt. Men det var mycket fint att få simma omkring i dessa "pooler" och klättra på stenarna.
 Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4

Alltså titta på skogen, precis som den mesta skog här så är den planterad. Träden står verkligen i prydliga rader!

Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4

Planterad skog eller ej, så är landskapet väldigt fint

Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4Sydafrika dag 4

Framåt eftermiddagen började våra magar kurra och vi gjorde som sydafrikanerna och grillade. Grilla är mycket populärt, eller som det heter här braai. 

Sydafrika dag 4
Sydafrika dag 4

Sen åkte vi hemåt

Sydafrika dag 4
Sydafrika dag 4

För kvällens aktivitet var nämligen gudstjänst. Det var ju skärtorsdag och då ville mina kristna kompisar gå till kyrkan. Eeh okej sa jag lite panikartat till detta förslag då jag inte är någon kyrkobesökare. Så vi följde med pastorfamiljen som också bor på bibel skolan där Anna, Klara och Rebecka bodde, till en kyrka i ett grannsamhälle. Men det var rätt kul att få uppleva en sydafrikansk gudstjänst. Mycket sång och dans (öronbedövande hög volym, värre än en hårdrockskonsert!). Många olika som predikade och alla skulle hälsa oss välkomna. Det var väldigt fint! Vi stannade dock inte hela gudstjänsten, eftersom vi inte kunde vara ute hur sent som helst. Så med det var även skärtorsdagen i Sydafrika. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar