söndag 14 augusti 2016

Hemlikt

Hemlikt

Helgen innan skolan var slut hade vi vår slututställning. Alla konstklasser; keramik, bild, foto, textil och konst & formåret hade tillsammans en utställning på kulturvinden i Jönköping. En fantastisk fin utställning blev det, om jag får säga det själv. Så kul att få se vad alla har gjort under året. Mycket fina saker! Jag var även lite extra stolt över vår utställning då jag själv hade suttit i utställningsgruppen och varit med och planerat och byggt utställningen. Väldigt roligt, mycket arbeta ligger det bakom.

Så därför tänkte jag visa er några bilder från utställningen! Vi hade vernissage på fredagen och jag var även där på söndags förmiddagen för att vakta och passade då på att ta några bilder.

  Hemlikt


Det första en möttes av när en kom in i lokalen var en hall. Vi hade nämligen byggt utställningen som ett hem med olika "rum" och get utställningen namnet Hemlikt. I hallen stod blandannat mina koppar och från en byrå kryllade det av små djur som min klasskamrat Jeanette hade gjort. Så himla söta!


Hemlikt

Hemlikt

I hallen kunde en även skåda min klasskamrat Maris vaser

Hemlikt

Nästa rum var köket och där stod det ett stort bord uppdukat för kakkalas. Min kaffeservis med blåa droppar stod där tillsammans med annat fint keramik


Hemlikt

För kakkalas det var det! Vi bjöd på kaffe och hade bakat veganska drömmar, hallongrottor och kolakakor.

Hemlikt

Sofia hade drejat en stor skål som jag bestämt sa var en chipsskål!

Hemlikt

Koppar av Oscar

Hemlikt

Hemlikt

I sovrummet hängde Elins pyjamas på ett streck

Hemlikt

På sängen låg en kudde som Victoria både hade tryckt mönstret och sytt. Barnkläderna var gjorda av Marie och hon hade också både tryckt och sytt! Så duktiga!

Hemlikt

Hemlikt

Hemlikt

Gjutna vaser av Sofia och dubbelglaserade vaser av Oscar

Hemlikt

Skogen och Staden av mig. Handlar om hur olika vi bor

Hemlikt

Hemlikt

Var självfallet tvungen att avnjuta en fika i vardagsrumsdelen, där det fanns soffor

Hemlikt

Moln av Camilla

På ett ungefär så där såg vår utställning ut, fast betydligt mer fantastisk i verkligheten! Och alla konstverk fastnade inte på min kameralins. Är så himla stolt över mina skolkamrater! Så duktiga!

Hemlikt

Lite extra stolt är jag över dessa två, mina klasskamrater Sofia och Oscar. Som jag saknar och därför får de också vara med i detta blogginlägg. För efter utställningen åkte jag till konditoriet i Mullsjö och fikade med dem. De hade ätit brunch...

Hemlikt

Själv tog jag en kaffe och en päronbiskvi. Mycket gott! Resterande söndag spenderades i keramikverkstan, glaserade de sista, packade ugn och så fick söndagen avslutas med glass på Oscars hemliga café. En kan aldrig fika för mycket, speciellt inte på folkis.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar