lördag 6 augusti 2011

Mopedutflykt


I tisdags åkte jag och lillebrorsan på en liten mopedutflykt. Vi tog vägen som vi så många gånger förr har åkt men som vi nu längre aldrig åker på. Hela våra liv tills i höstas har vi nästan varje dag åkte på den grusvägen som leder till våran barndomsby Spånga.

Ni vet den där hemkänslan man får när man är nästan är hemma, när man ser huset och känner i hela kroppen att nu är jag hemma. Den får(fick) jag när jag passerade det här krönet och ser huset. För det var i det där i huset som gömmer sig bland träden till vänster i bild, som jag bodde i hela mitt liv tills jag i sommras blev tvingad att flytta därifrån.


Vi stod kvar här en stund och tittade. Vi sa inget till varandra, vi bara önskade att det nu inte var så här och vi bodde kvar i det fina 80-tals huset med utsikt mot dem blåa bergen. Efter en stund fortsatte vi nedför backen och jag önskade innerligt att jag hade drömt alt, men när vi passerade det röda huset såg det inte ut som det har gjort. Ett staket har byggs, träd är borta och våran trädkoja är nedtagen. Jag ville stanna moppen, öppna den vita dörren, gå på kakelgolvet till den bruna avskava trappan som ledder upp till övervåningen. Där skulle jag ta till vänster och när jag kom till slutet på den korta korridoren skulle jag öppna dörren till höger. Mitt fina blåvit-randiga rum. Åh, vad jag saknar mitt rum! Men nu kunde jag inte göra det, för jag bor inte där längre. Så vi åkte vidare.
Jag stannade moppen när vi kom till bron som leder över svartån.
Byn tog slut här(eller börjar om man kommer ifrån andra hållet)

Sen åkte vi över bron och fortsate på den slingriga vägen mot Granhammar. Vi vinkade till våran gamla hyresvärd och passerade sedan huset där vi bodde förut med Mamma. Där bodde vi i typ åtta år innan vi i höstas flyttade till Hidingeby. Hidingeby är så mycket bättre och jag hade inget emot att flytta ditt:)
Det blev inga mer bilder tagna sen, vi stanna inte något mer. Frågade lillebrorsan vart vi skulle. Fortsätt, blev hans svar. Han hade samma sak i sitt huvud som jag. Vi fortsatte och hamnade tillslut i Hidingeby. Hälsade på hos Mormor och Morfar, och sedan hos Mamma och alla djur.
På kvällen var det dags för skytte, har varit uppehåll över Juli. Efter blev det bad och käka pizza med några kompisar.

Det var min tisdag:) Jag brukar inte direkt skriva såna här inlägg om vad jag gör om dagarna men nu blev det så.:)

1 kommentar :

  1. Hej, fint skrivet och fina bilder. Jag tyckte att det var så tråkigt när ni flyttade från Spånga förra året.

    SvaraRadera